Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Börskaos

Tim Cook lugnar investerare

Turbulens på börsen påverkar också Apple, men Tim Cook försäkrar investerare att företaget är i trygga händer och att tillväxten i Kina är fortsatt stark.

Under gårdagen spreds ett globalt börsras över hela världen som ett resultat av att den kinesiska börsmarknaden i princip imploderat. Stockholmsbörsen föll också och såg hela sin årsuppgång utraderad. Många företags aktier har störtdykt, och för Apples del hamnade aktiekursen under 100 dollar per andel för första gången sedan förra året.

Apple brukar vanligtvis bara kommentera sina finanser vid kvartalsrapporterna, men nu har Tim Cook ovanligt nog genom tv-kanalen CNBC gått ut och försäkrat företagets investerare att situationen är under kontroll. I ett mejl till programledaren Jim Cramer försäkrar Tim Cook att tillväxten i Kina är fortsatt stark, rapporterar CNBC-profilen Carl Quintanilla på Twitter. I brevet skriver Cook:

"Jim,
Som du vet så ger vi inte uppdateringar mitt i kvartalet och kommenterar sällan på förändringar i Apples aktiekurs. Men jag vet att din fråga är vad många investerare tänker på.

Jag får dagliga uppdateringar om hur det går för Apple i Kina, även denna morgon, och jag kan berätta att vi ser fortsatt hög tillväxt i Kina i juli och augusti. Ökningen av Iphone-aktiveringar har faktiskt accelererat de senaste veckorna, och vi har haft de bästa resultaten i år för App Store i Kina under de senaste två veckorna.

Jag kan naturligtvis inte förutsäga framtiden, men våra resultat hittills detta kvartal är betryggande. Dessutom tror jag fortfarande att Kina har en oslagbar potential i det långa loppet eftersom LTE-täckningen fortfarande är liten och, ännu viktigare, medelklassen kommer att växa enormt mycket de närmaste åren.

Tim."

Apple har ofta de senaste åren gett uttryck för hur viktig Kina är som marknad för företaget, och att landet snart kommer att stå för den största delen av Apples intäkter. Tim Cook har flera gånger besökt Kina, och i oktober förra året tillkännagav Apple planer på att öppna 25 nya butiker i Kina inom två år.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.