Asus lanserar "världens snabbaste router"

Routern RT-AC5300 har ett säreget utseende med sina åtta antenner. Enligt tillverkaren Asus är det världens snabbaste, lämplig för så väl spel som strömmande 4K-video.

99mac är på plats på mässan #IFA i Berlin där Asus passar på att presentera en router för de mest krävande hemanvändarna. Enligt företaget är RT-AC5300 världens snabbaste router. De åtta antennerna möjliggör en sammanlagd trådlös bandbredd på 5 333 megabit per sekund och bidrar samtidigt till ett säreget utseende.

Av den sammanlagda teoretiska bandbredden är 1 Gbps på 2,4 GHz medan resten upptas av två separerade 5 GHz-band. RT-AC5300 har stöd för 802.11ac och tekniken Turbo QAM. Utöver trådlöst nätverk finns fyra portar för Gigabit Ethernet och USB-portar som kan användas för att dela skrivare, ansluta lagringsenheter eller mobilt bredband.

Enligt tillverkaren passar routern för datorspel, strömmande 4K-video och ger bra täckning i hemmets alla vrår. Några prisuppgifter bjuder inte Asus på än, men meddelar att routern dyker upp i butiker innan årskiftet.