Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper IOS 9

Som tidigare meddelats har nu Apple gjort det nya operativsystemet IOS 9 tillgängligt för användare.

Under sitt mediaevent den 9 september avslöjade Apple att det mobila operativsystemet IOS 9 kommer att släppas som en gratis uppdatering 16 september. Nu finns uppdateringen tillgänglig att laddas hem och installeras.

Med #IOS 9 har Apple arbetat på att förbättra stabilitet och säkerhet, vilket borgar för ett system med bättre prestanda och lägre strömförbrukning än tidigare. IOS 9 innehåller massor av mindre förändringar och förbättringar, så som ett nytt utseende för appen Podcaster, ett omdesignat tangentbord och möjligheten att uppdatera systemet nattetid.

Nya appar har också tillkommit eller uppdaterats. Hitta Iphone och Hitta Vänner har gått från att vara separata appar till att ligga inbakat i systemet, och dessa har fått sällskap av en förbättrad Anteckningar med stöd för listor, bilder och skisser.

Ipad får särskilda funktioner genom IOS 9. För Ipad Air 2 och nya Ipad Mini 4 tillkommer Split View som låter två appar köras sida vid sida på skärmen. Genom Slide Over går det att snabbt komma åt en annan app genom att dra ut en sidopanel från höger. Det går också att se en video i ett flytande fönster i ett av hörnen för att samtidigt arbeta i en annan app.

En av de viktigaste nya funktionerna är dock att Siri blir både snabbare och mer proaktiv. Nu kan Siri lära sig användarens beteendemönster, och själv föreslå vissa åtgärder. Sökfunktionen Spotlight har också fått stora förbättringar.

Appen Kartor får stöd för kollektivtrafik i vissa städer, och USA, Australien och Storbritannien får också den nya appen News som samlar och visar nyhetsartiklar från olika källor.

IOS 9 uppdateras genom att ansluta Iphone till en dator med Itunes, eller direkt i telefonen. Läs vår guide här om hur du går tillväga.

Watch OS 2 och OS X El Capitan

Tidigare i månaden meddelade Apple att också Watch OS 2 för den smarta klockan Apple Watch skulle komma idag, men Apple har skjutit på den lanseringen på grund av en bugg, som 99mac rapporterade tidigare idag.

Det återstår också fortfarande ett operativsystem innan månaden är slut, nämligen OS X El Capitan som kommer att släppas för Mac den 30 september.

Kommentarer
163 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.