Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sista chansen för Apple i e-boksmålet

Apple vill överklaga domen i e-boksmålet från 2013 till amerikanska högsta domstolen.

2013 dömdes Apple av amerikansk domstol för att tillsammans med landets största bokförlag ägnat sig åt olagliga prisöverenskommelser för den digitala bokhandeln Ibooks. Apple dömdes att betala ett skadestånd på 400 miljoner dollar, motsvarande cirka 3,26 miljarder kronor med dagens växelkurs.

I början av förra året överklagade Apple beslutet till en federal domstol, men den avslogs tidigare i år. Nu gör Apple ett sista försök att överklaga genom att vända sig till USA:s högsta juridiska instans, rapporterar Fortune.

I en ansökan till amerikanska högsta domstolen skriver Apple att fallet är av "avgörande betydelse för USA:s ekonomi" genom att Apples intåg på marknaden för e-böcker utmanade konkurrenten Amazons dominans.

När Apple lanserade Ibooks 2010 stod Amazon för närmare 90 procent av den amerikanska e-boksmarknaden. De sex största amerikanska bokförlagen var starkt kritiska till Amazons prismodell, där de sålde nya och bästsäljande böcker till under inköpspris. Apple erbjöd istället en prismodell där förlagen själva fick sätta pris på sina böcker utifrån förvalda segment – den så kallade agentmodellen.

Enligt en klausul i avtalen kunde Apple dock prismatcha Amazon om samma bok erbjöds till lägre pris där. Resultatet blev att alla de större förlagen i praktiken helt övergick till agentmodellen vilket innebar att priserna för e-böcker gick upp.

Apple har tekniskt sett ännu inte gjort en överklagan till högsta domstolen, men har ansökt om en trettio dagars förlängning av tiden för att göra det på. I den ansökan ingår också stora delar av Apples argumentation. Det återstår därmed också att se huruvida domstolen väljer att ta sig an fallet.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.