Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

A9-processorn inte uppdelad efter enhet

Både Samsung och TSMC tillverkar A9-processorer åt Apple, men båda tillverkarnas processorer återfinns i både Iphone 6S och 6S Plus.

Under gårdagen skrev 99mac om att Apples nya processor A9 tillverkas både av Samsung och TSMC. Båda varianterna av A9 har samma prestanda, men TSMC:s är något större.

Ursprungligen verkade det som att TSMC:s A9 användes till Iphone 6S Plus, och Samsungs i Iphone 6S. Detta visar sig nu inte stämma, utan båda tillverkarna återfinns i båda telefonmodellerna rapporterar Macrumors.

Detta framkommer tack vare en app från utvecklaren Hiraku Wang som kan avgöra vilken telefon och vilken processor den körs på. Data från ungefär 2 500 olika Iphone-enheter visar att #TSMC står för närmare 60 procent av A9, och Samsung för drygt 40 procent. På Iphone 6S Plus är fördelningen jämnare, men på Iphone 6S har TSMC en större majoritet.

Detta är dock en undersökning med begränsat omfång, och det är svårt att dra några säkra slutsatser om den totala mängden processorer från TSMC och Samsung. Det är exempelvis möjligt att Samsung producerar en större del för telefoner på vissa marknader, eller att deras kapacitet ökar längre fram i produkternas tillverkningscykel.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.