Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Intel gör processorer för framtida Iphone

Intel storsatsar på att få in sin basbandsprocessor i Apples Iphone, och i framtiden även tillverka Apples A-processorer.

Processortillverkaren Intel har skapat en arbetsgrupp bestående av tusen personer i syfte att producera basbandskretsar för Apples nästa Iphone-modell. Närmare bestämt är det modemkretsen 7360 LTE som Intel hoppas ska sköta all trådlös kommunikation i Apples mobiler, rapporterar Venturebeat med hänvisning till insatta källor.

Dagens Iphone använder Qualcomms 9X45 LTE för samma uppgifter. Enligt rapporten satsar Intel stort på ett partnerskap med Apple, och försöker få sin egen krets i åtminstone en del av de Iphone-enheter som tillverkas 2016. Apple skulle i så fall använda både Intels och Qualcomms LTE-kretsar i sina telefoner.

Något färdigt avtal finns inte ännu mellan de två företagen, men om allt går väl finns också möjligheten till ett ännu djupare samarbete. Enligt rapporten hoppas Intel även på att få stå för tillverkningen av Apples framtida A-processorer, en uppgift som idag utförs av Samsung och TSMC.

Nästa generations A-processorer

Enligt rapportens källor vill Apple gärna utveckla sina A-processorer till att också innehålla modemkretsen, idag ligger modemet som sköter trådlös kommunikation via Wifi och 4G/LTE separat. Att samla allt på en enda komponent skulle kunna innebära stora fördelar vad gäller prestanda och strömförbrukning. 99mac har tidigare rapporterat om Apples intresse av att kombinera basbandsprocessorn med sina egna systemprocessorer.

I ett sådant läge skulle Apple precis som idag designa sin egen processor, och licensiera teknik för LTE från Intel. Däremot skulle Intel stå för själva tillverkningen av processorn, med sin 14-nanometersteknik. Detta skulle också utgöra en fördel över dagens processor A9, där Samsung och TSMC använder 14 respektive 16 nanometer. Dock uppges A9 vara en kompromiss genom att gränssnitten görs med 20 nanometers teknik. Intels produktion skulle vara 14 nanometer "från början till slut", enligt rapporten.

Apple uppges också vara intresserade av Intel på grund av att företaget redan utvecklar en tillverkningsteknik på 10 nanometer, vilket skulle kunna resultera i ännu mindre och snabbare kretsar. Sådana processorer skulle enligt tidsplanen kunna vara redo för massproduktion om två år.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.