Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Låna BMW med bildelningstjänsten Drivenow

UPPDATERAD. Nu kan Stockholmare hyra bil vid behov från en ny bildelningstjänst. Idag lanseras Drivenow som är ett samarbete mellan BMW Group och Sixt.

Drivenow är en flexibel bildelningstjänst som från och med idag den 20 oktober öppnar upp i Stockholm. Sedan tidigare finns den i åtta andra europeiska städer. Tjänsten är ett samarbete mellan BMW Group och Sixt och låter användare hyra bilar via en app.

Bilarna står utställda på olika platser i Stockholm och lokaliseras via appen. När användaren är klar kan bilen lämnas där det passar bäst inom tjänstens verksamhetsområde. Det sträcker sig inom Stockholms innerstad, Kista, delar av Solna och Sundbyberg samt de två flygplatserna Bromma och Arlanda.

– Vi vet att en stor del av invånarna i Stockholm upplever ett behov av att ha tillgång till en bil utan att vilja äga en egen. Det är redan 1 500 stockholmare som registrerat sig trots att våra bilar inte finns tillgängliga ännu. Äntligen är det dags att lansera Drivenow och vi ser fram emot att erbjuda både nya och befintliga användare ett flexibelt sätt att ta sig fram i stan, säger Fredrik Ellsäter, vd för Drivenow i ett pressmeddelande.

Det är gratis att registrera sig för tjänsten fram till och med den 16 november*. Efter det kostar det 290 kronor att gå med, men det finns inga månadsavgifter eller någon uppsägningstid. Minutpriset för att köra bilarna är 4:50 kronor, behöver du parkera bilen ett tag kostar det 2:50 kronor per minut på dagtid (gratis mellan midnatt och 06:00).

Till att börja med kommer bilparken att bestå av BMW 1-serie och 2-serie Active Tourer, samt Mini Hatch (tre- och femdörrars). Bilarna har fem säten och bagageutrymmet beskrivs som generöst.

* Uppdaterad, perioden för gratisregistrering har förlängts.

Namn
DriveNow Carsharing
Plattform
IOS
Utvecklare
DN mobility GmbH & Co. KG
Version
3.5.0
Pris
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Svenska, danska, engelska, tyska

Visste du...

Drivenow är inte den första bildelningstjänsten som startar upp i Stockholm eller Sverige. Andra aktörer är Car2go, Sunfleet och Move About.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.