Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Spigen Tough Armor för Iphone 6S

En Iphone må vara snyggast utan skal, men för att skydda den mot lite mer tuffa tag kan ett skal vara en god investering. 99mac snabbtestar Spigen Tough Armor som passa både Iphone 6 och 6S.

Det är möjligt att Apples Jony Ive ryser varje gång han ser en Iphone i någon form av skal, men ett skal kan vara räddningen undan både fula repor och mer kostsamma saker som krossat glas. Spigen är ett amerikanskt företag som gör tillbehör till mobiltelefoner och nu ska vi titta närmare på ett av deras skal för Iphone.

Spigen gör både supertunna skal som mest skyddar mot repor och lite tåligare saker som också klarar fall ned i backen. Tough Armor hör till de senare och består av två delar. Den första delen är mjuk och sitter runt baksidan och hörnen. Den sticker också ut en liten bit runt skärmen på framsidan. Den andra delen är av hårdplast och knäpps fast på baksidan och sidorna. Det går bra att sätta på eller ta av skalet ihopsatt, det är till och med lättare än att försöka ta en del i taget.

Skalet bygger så klart på några millimeter runt om, men inte så mycket att telefonen inte längre går att hålla i en hand. Däremot är det mycket kantigare än de rundade hörnen jag är van vid från att ha hållit i bara telefonen.

Några ordentliga upprepade kraschtester har jag inte genomfört, men för den som oroar sig för att råka ut för en spräckt skärm kommer de här mjuka kanterna defintivt innebära ett ökat skydd. Vill man så kompletterar man med en plastfilm för skärmen, men någon sådan ingår inte.

Tough Armor är utformat så att det blir någon millimeters avstånd ner till en plan yta. Lägger du telefonen med skärmen neråt sticker det upp en tilltäckligt hög kant runt om för att skärmen inte ska ligga mot ytan och lägger du den åt andra hållet finns små fötter i hörnen på baksidan som skyddar baksidan mot repor.

Knapparna på telefonen täcks av den mjuka plastdelen, men går lätt att trycka på och hindrar inte min användning av telefonen alls. Det är öppet för knappen som stänger av ljudet och för kontakter och högtalare på undersidan.

Summering

Med det här skalet tål min Iphone lite tuffare tag utan att bli alldeles för otymplig. Jag kan använda telefonen precis som vanligt. Det finns i färger som matchar Apples, så har jag en guldfärgad Iphone kan jag matcha den med ett guldfärgat skal.

Det enda jag inte blir klok på är varför många skaltillverkare envisas med att göra ett hål på baksidan så att Apple-loggan syns, själv tycker jag det är fult.

Fördelar
+ Skyddar mot fallolyckor
+ Tåligt utan att bli skrymmande
+ Lätt att ta på och av i ett stycke

Nackdelar
- Varför ett hål för Apple-loggan?

Fakta: Spigen Tough Armor för Iphone 6/6S

Vad är det?
Skal för Iphone 6 och 6S som tål lite tuffare tag
Funktioner
Färger
svart, grå, rosa guld, guld
Pris
cirka 349 kronor
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.