Apple Pencil kommer med laddadapter

Förutom att Apple Pencil går att ansluta direkt i Ipad Pro för laddning medföljer enligt nya uppgifter en liten adapter för att ladda pennan med hjälp av en Lightning-kabel.

Apple förväntas börja sälja #Ipad Pro i november, men något exakt datum är inte känt. Innan enheten börjar säljas i butik ska Apples säljpersonal genomgå internutbildningar på den nya produkten för att kunna assistera kunder med både köpråd och support. Enligt 9to5mac ska alla ha genomgått utbildningen innan den 6 november, vilket talar för att säljstarten blir i början av november snarare än slutet.

När Apple presenterade Ipad Pro visade de att tillbehöret Apple Pencil har en Lightning-kontakt i änden och laddas genom att anslutas direkt i Lightning-porten på Ipad Pro, men nu visar det sig att det inte är det enda sättet som pennan kan laddas på.

Apple skickar med en liten adapter till #Apple Pencil som gör det möjligt att ansluta en Lightning-till-USB-kabel och ladda pennan med exempelvis en väggadapter eller dator.