Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ipad Pro börjar säljas 11 november

Apples nya superplatta börjar säljas i fyrtio olika länder den 11 november, inklusive Sverige.

Under sitt september-event visade Apple upp den länge omtalade Ipad Pro, en större platta med en bildskärm på hela 12,9 tum, en kraftfull A9X-processor och stöd för Stylus-tillbehöret Apple Pencil. Då uppgav Apple endast att plattan skulle komma i november, men nu står det klart att säljstart blir 11 november.

#Ipad Pro lanseras samtidigt i över fyrtio länder, inklusive USA, Kina och Sverige. Beställningar görs inledningsvis endast via Apples webbplats, men Apples fysiska butiker och utvalda återförsäljare ska få sina första leveranser mot slutet av veckan, enligt Apples pressmeddelande.

Den billigaste modellen av Ipad Pro har 32 gigabyte lagringsutrymme och enbart anslutning via Wifi. Den kostar 8 995 kronor inklusive moms. För att få LTE-anslutning krävs toppmodellen med 128 gigabyte lagringsutrymme, och den ligger på 11 995 kronor inklusive moms.

Apple börjar samtidigt sälja särskilda tillbehör för Ipad Pro. Ritverktyget Apple Pencil kommer att kosta 1 095 kronor och dessutom släpps nya versioner av både Smart Cover och Apples silikonskal för Ipad Pro. Det finns även ett särskilt fodral med inbyggt tangentbord, det så kallade Smart Keyboard. Det går loss på 1 795 kronor, men finns än så länge enbart i amerikanskt utförande.

Svenska priser Ipad Pro

Enhet

Pris

Ipad Pro 32 GB wifi

8 995 kronor

Ipad Pro 128 GB wifi

10 695 kronor

Ipad Pro 128 GB wifi + LTE

11 995 kronor

Apple Pencil

1 095 kronor

Smart Keyboard (amerikanskt)

1 795 kronor

Smart Cover

649 kronor

Ipad Pro Silikonskal

849 kronor

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.