Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac testar jättepaddan Ipad Pro

Apples största Ipad hittills har landat på redaktionen och prestandatestas i vanlig ordning.

Inledning

Sedan drygt en vecka tillbaka går det att köpa #Ipad Pro i Sverige och nu har 99mac äntligen fått tag i ett testexemplar. Ipad Pro är med sin 12,9-tums skärm den största Ipaden som Apple har gjort. Det här är ingen enhet man med lätthet håller i ena handen eller som stoppas ner i fickan. Den kräver till och med en rätt stor väska om den ska flyttas runt. En del kallar den för en Ipad för skrivbordet och det ligger helt klart något i det.

Apples vd Tim Cook säger att Ipad Pro kommer att ersätta en dator för många användare och bland annat det kommer vi att undersöka längre fram i kommande artiklar. I det här testet fokuserar vi på att undersöka vad hårdvaran i Ipad Pro duger till.

Innan vi dyker in bland skärmätningar och diagram kan det vara på sin plats att lyfta fram några av nyheterna med Ipad Pro. Det här inte bara en större Ipad, den kommer med några intressanta nyheter också.

Skärmen

Retina-skärmen på Ipad Pro är inte bara större, den är också bättre. Apple säger den ger 78 procents större visningsyta än Ipad Air 2 och skärmen har också fler pixlar än en 15-tums Macbook Pro Retina.

Ipad Pro är den första enheten från Apple som har variabel uppdateringsfrekvens. Plattan känner av om innehållet är statiskt på skärmen och halverar då uppdateringsfrekvensen från 60 gånger per sekund till 30 gånger per sekund. Det här gör sitt till för att bibehålla lika bra batteritid som på de andra Ipad-modellerna.

Vår skärmexpert Thomas Ytterberg undersöker skärmen närmare på sidan tre.

A9X

Till enheten har Apple tagit fram en ny version av sin A-processor. Det rör sig om en snabbare version av A9 som heter A9X. Processorn ger upp till 1,8 gånger bättre prestanda än Ipad Air 2 och upp till två gånger bättre grafik.

Fyra högtalare

Något annat som är nytt med Ipad Pro är ljudet, enheten kommer med fyra högtalare, en i varje hörn som levererar högre och bättre ljud än sina Ipad-syskon. Mer om ljudet kan du läsa i den här artikeln om min filmkväll med enheten.

Penna och tangentbord

Till Ipad Pro har Apple tagit fram två tillbehör, pennan Apple Pencil och tangentbordet Smart Keyboard. Vi kommer att återkomma till dessa tillbehör i framtida artiklar.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.