Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple protesterar mot förslag om övervakningslag

Apple protesterar mot ett brittiskt lagförslag som kan tvinga företag att bygga in bakdörrar i sina enheter och därmed försvaga krypteringsskydd.

Förra månaden lade den brittiska regeringen fram ett lagförslag som kan tvinga elektroniktillverkare att införa så kallade bakdörrar i sin krypteringsteknik. Dessa kan sedan myndigheter använda för att få åtkomst till data på brottsmisstänkta personers enheter.

Apple och flera andra företag så som Microsoft, Google och Facebook har nu protesterat mot lagförslaget i en skrivelse till det brittiska parlamentet. Enligt Apple kommer förslaget att drabba laglydiga medborgare genom att säkerheten i krypteringen blir sämre, rapporterar 9to5mac. Apple skriver bland annat:

Några tror att med elektronikföretagens hjälp går det att konstruera ett system som håller nästan alla användares data säkert men ändå låter några få användares data läsas i hemlighet när de rätta tillstånden ges. Men myndigheten vet inte på förhand vilka individer som ska bli mål för en utredning, så krypteringen måste försvagas för alla.

[..] Inte ens världens smartaste personer kan ändra matematikens lagar. Varje process som försvagar de matematiska modeller som skyddar användardata kommer i förlängningen att försvaga skyddet.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.