Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny Wifi-standard ska konkurrera med Bluetooth

En ny Wifi-standard ska utmana Blueooth när det gäller strömsnål kommunikation mellan uppkopplade prylar.

Wifi Alliance är en branschorganisation som ansvarar för standarder inom den trådlösa tekniken IEEE 802.11, i dagligt tal kallat Wifi. Nu har organisationen annonserat en ny variant som ska fungera bättre över långa avstånd och vara mindre energikrävande än dagens olika protokoll. Den nya standarden kallas Halow, men har den tekniska beteckningen 802.11ah.

Till skillnad från dagens Wifi-nätverk som arbetar i 2,4 eller 5 GHz så kommunicerar Wifi Halow i 900 megahertz-bandet. Detta gör att räckvidden blir längre och att Halow är bättre på att gå igenom väggar och andra hinder. Protokollet drar också mindre energi, men nackdelen är att kapaciteten för dataöverföring blir lägre.

Wifi Halow är därför inte tänkt att ersätta dagens Wifi-nätverk utan snarare utmana Bluetooth när det gäller enkel kommunikation mellan enheter. Att uppkopplade enheter snabbt och enkelt kan kommunicera med varandra är en grundtanke i konceptet sakernas internet ("Internet of Things"), och där kan 802.11ah bli ett bra alternativ enligt Wifi Alliance.

När standarden planeras att nå marknaden uppges inte, men tekniskt sett ska det vara enkelt då standarden påminner mycket om befintliga protkoll som 802.11b/g/n/ac.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.