Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

ces 2016

Casio släpper sin första smarta klocka

Casio är kända för sina miniräknare och armbandsur, men släpper nu sin första smarta klocka. WSD-F10 är en sportklocka tänkt för aktiv användning utomhus.

Japanska #Casio grundades redan 1946, och är en av världens mest kända tillverkare av armbandsur. Under CES i Las Vegas lanserar företaget sin första smarta klocka. Den heter WSD-F10 och är avsedd för aktivt utomhusbruk. Klockan är vattentät ned till 50 meters djup, och tål både väder och vind.

Klockans operativsystem är #Android Wear, och därmed är den kompatibel med de allra flesta Android-telefoner och även IOS, om än med begränsad funktionalitet. Casio har också fyllt enheten med flera egna applikationer för aktiviteter så som fiske, vandring, cykling.

En unik funktion med WSD-F10 är att den är utrustad med dubbla bildskärmar – en i färg och en monokrom. När klockans appar används aktiveras färgskärmen, och här finns givetvis också flera olika urtavlor att välja mellan som visar olika typer av information. Men när anslutning till mobiltelefonen bryts växlar klockan till den monokroma skärmen och visar då endast tiden. I detta läge förlängs batteritiden från en dryg dag till över en månad.

WSD-F10 erbjuds i fyra olika färger – orange, röd, grön och svart. Säljstart blir det under våren, och det rekommenderade priset är 500 dollar, ungefär motsvarande 4 279 kronor exklusive moms. Om Casios smarta klocka når Sverige är i dagsläget okänt.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.