Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook träffar påven

Tim Cook är i Europa, och träffar bland annat representanter från EU-kommissionen och påven Franciskus.

Tim Cook är återigen på besök i Europa, och har bland annat träffat Margrethe Vestager som är EU-kommissionär med ansvar för konkurrensfrågor. Apple har bekräftat mötet till Bloomberg, och det verkar troligt att samtalet mestadels handlade om EU:s pågående utredning om Apples skatteavtal med Irland. Nyligen rapporterade 99mac också om att Apple åkt på en skattesmäll i Italien på motsvarande tre miljarder kronor.

Enligt flera uppgifter har Tim Cook också ett möte inplanerat med biskopen i Rom, mer känd som påven Franciskus. Detta rapporterar bland annat Tom Cheshire på Sky News via Twitter, och understryker att både Påven och Cook är engagerade i miljöfrågor.

Franciskus har sedan han valdes till påve 2013 setts som mer progressiv än sina föregångare. Bland annat använder han Twitter för att kommunicera med sina följare, och har beskrivit internet som "en gåva från Gud".

Visste du...

Påven är både den katolska kyrkans högste ledare och regent över Vatikanstaten. Vatikanen benämns som Heliga Stolen i diplomatiska sammanhang, men påven har också en lång rad andra titlar:

  • Biskop av Rom

  • Jesu Kristi ställföreträdare

  • Aposteln Petrus efterträdare

  • Överhuvud för den universella kyrkan

  • Italiens primas

  • Romerska kyrkoprovinsens ärkebiskop och metropolit

  • Vatikanstatens härskare

  • Guds tjänares tjänare

Sedan 2006 är dock inte "Västerlandets patriark" en officiell titel.
(Källa: Wikipedia)

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.