Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Första 5G-näten till Sverige 2018

Efter 4G/LTE kommer 5G och enligt ett pressmeddelande från Telia och Ericsson kommer det första nätet till Sverige 2018.

Utvecklingen av nästa generations mobila trådlösa nät, 5G, går snabbt framåt och nu tävlar flera om att bli först med att kommersialisera den ännu inte färdiga standarden. Telia och Ericsson säger att de kommer rulla ut 5G-nät i Sverige och Estland med start i respektive lands huvudstäder år 2018, rapporterar Sweclockers.

– Vår ambition är att alltid vara i teknikens framkant och erbjuda våra kunder och samhället i stort de bästa möjligheter som tekniken kan ge. Stockholm och Tallinn är två av världens mest uppkopplade städer och nu tar vi de till nästa nivå. 5G kommer att skapa helt nya innovationsmöjligheter, ekosystem och fantastiska tjänster till våra kunder. Jag kan inte vänta tills jag får se vilka nya möjligheter som 5G skapar i Stockholm och Tallinn, säger Johan Dennelind, verkställande direktör på Teliasonera.

De båda telekomjättarna arbetar tillsammans med att utveckla och testa den nya tekniken. Även om företagen har en ambitiös målsättning blir de troligen inte först med 5G, likt introduktionen av 4G i slutet av 2009.

Tidigare har 99mac rapporterat om hur den sydkoreanska teleoperatören KT Corporation som avser göra en publik demonstration under de olympiska vinterspelen 2018. Men också andra aktörer som Verizon och Huawei har pratat om att rulla ut 5G-nät.

Oavsett vem som blir först kommer 5G-näten att få en betydelsefull roll. Förutom att klara konsumenternas krav på att strömma högupplöst video, väntas tekniken ha betydelse för framtiden för självkörande fordon och sakernas internet.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.