Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Barbie flyttar in i det smarta hemmet

Barbies nya drömhus är fyllt av uppkopplade saker i enlighet med "sakernas internet", och huset svarar också på röstkommandon.

Det är inte bara husgeråd som termostater, tv-apparater och kylskåp som blir uppkopplade till det som kallas "sakernas internet" eller "det smarta hemmet". Även leksaker blir i allt högre grad anslutna till nätet.

Redan förra året släpptes en variant av den populära Barbie-dockan med wifi-anslutning, och nu får Barbie möjligheten att flytta in i ett nytt uppkopplat drömhus som tillverkaren Mattel visar upp på mässan Toy Fair.

Huset kallas The Barbie Hello Dreamhouse och kontrolleras genom en tillhörande mobilapp. Det lekande barnet kan genom appen ge röstkommandon som att tända belysningen eller styra hissen som finns i huset. Ett särskilt partyläge kan aktiveras när Barbie ska dra igång förfesten, vilket aktiverar lämplig diskobelysning och musik. Samtidgt förvandlas husets trappa till en rutschbana, en funktion som det dock är tveksamt om vi någonsin får se även i riktiga hus.

Barbies nya uppkopplade drömhus börjar säljas i leksaksbutiker i höst, och det rekommenderade priset ligger enligt Toyland på 299 dollar, eller cirka 2 500 kronor exklusive moms.

Visste du...

Den första Barbie-dockan lanserades 1959 och skapades av affärskvinnan Ruth Handler, inspirerad av den tyska dockan Bild Lilli.

Pojkvännen Ken Carson dök upp 1961. 2004 annonserade dock tillverkaren Mattel att paret gjort slut, men 2006 var förhoppningen att de båda skulle hitta tillbaka till romansen efter att Ken genomgått en makeover.

Under 2016 släpps ett flertal varianter av Barbie-dockan med fyra olika kroppsformer, sju hudfärger och 22 olika ögonfärger.

(Källa: Wikipedia och Mattel)

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.