Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google avvecklar Picasa

Google meddelar att de kommer att avveckla bildtjänsten Picasa och istället fokusera på Google Photos.

Programmet och webbtjänsten Picasa ägs sedan 2004 av #Google och används för att organisera, redigera och publicera bilder i digitala album. Programvaran utvecklades från början av Idealab och började erbjudas gratis till användare efter Googles köp.

Nu meddelar Google i ett blogginlägg att de kommer att pensionera Picasa och istället fokusera på Google Photos – en liknande tjänst som introducerades i mitten av 2015.

"Vi vet att många av er har lagt ned mycket möda på att hantera era bilder och videoklipp med Picasa – inklusive alla timmar ni har investerat och alla ovärderliga ögonblick ni har betrott oss med. Så vi kommer att ta oss tid att göra det här på rätt sätt och ge dig alternativa och enkla sätt att komma åt ditt innehåll. Vi har beskrivit några av de ändringar du kan förvänta dig nedan."

Picasa-album med bilder som ligger på webben hittar användare direkt genom att logga in i Google Photos. Användare kommer att kunna fortsätta att ladda upp och organisera sina bilder – men i Google Photos istället för Picasa.

För användare som inte vill använda Google Photos kommer Google att skapa en ny plats där användare kommer åt Picasa-album. Det kommer att gå att se, ladda ned eller radera album, men inte skapa nya.

Google noterar att inga av förändringarna kommer att ske nu på en gång, utan med start den 1 maj 2016 och att användare kommer att få mer information fram till dess.

Picasa finns också som ett nedladdningsbart program och det kommer också att avvecklas. För användare som redan använder programmet betyder det här att deras version kommer att fungera som vanligt, men att inga nya uppdateringar kommer att släppas.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.