Apple Pay kan lanseras i fler länder i år

Ett dokument från Mastercard tyder på att Apple Pay lanseras i flera länder innan årets slut.

Apples mobila betaltjänst #Apple Pay finns för närvarande i ett fåtal länder, Sverige inte inkluderat. Enligt ett dokument från kortjätten Mastercard kan tjänsten lanseras i ytterligare länder innan året är slut, rapporterar 9to5mac.

Tidigare uppgifter tyder på att Apple Pay är på gång i Frankrike, men dokumentet som 9to5mac fått tag på listar också Brasilien, Hongkong, Japan och Singapore.

Apple själva har tidigare sagt att Apple Pay kommer till Hongkong, Singapore och Spanien, men gav då inga närmare detaljer.

9to5mac noterar att källan som skickat in det här dokumentet till dem är en tidigare oprövad källa och att de inte kan verifiera innehållet, men att det i alla fall tyder på att Apple Pay kommer till de länder Apple nämnt tidigare och ytterligare några under året. Om uppgifterna stämmer kommer Apple Pay vid slutet av 2016 att finnas i ungefär dubbelt så många länder som nu.

Mastercard-dokumentet nämner också #Samsung Pay och de uppgifterna har bekräftats av Samsung, senast vid lanseringen av de nya flaggskeppsmobilerna Galaxy S7 och S7 Edge i Barcelona.