Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google-bil orsakar sin första trafikolycka

Googles självkörande bilar har inte orsakat några trafikolyckor förrän nu, då en bil krockat med en buss i Kalifornien.

99mac har tidigare skrivit om Googles självkörande bilar, som testkörs i flera olika delstater i USA. Chris Urmson som leder Googles bilprojekt skrev exempelvis i maj att företagets självkörande bilar visserligen varit inblandade i några olyckor, men att de aldrig varit orsaken.

Nu har dock den första trafikolyckan ha inträffat där det är det självkörande fordonet som åtminstone delvis orsakat krocken. I Kalifornien har #Google skickat in en olycksrapport där en av sökjättens bilar krockat med en buss i staden Mountain View.

Olyckan ska ha inträffat när bilen skulle byta körfält åt höger för att passera några sandsäckar. Både bilens styrsystem och testföraren i bilen antog att en buss som närmade sig bakifrån skulle sakta ned för att låta bilen komma in i körfältet. Resultatet blev att bilen svängde in i bussen sida i låg hastighet.

Inga människor kom till skada enligt rapporten, men små skador inträffade på bilens kofångare, hjul och en sensor. Till Engadget har Google kommenterat det inträffade:

– Vi har nu analyserat den här händelsen (och tusentals varianter) i detalj vår simulator, och gjort korrigeringar i vår mjukvara. Från och med nu kommer våra bilar att ha en djupare förståelse för att bussar (och andra stora fordon) är mindre sannolika att lämna förträde än andra typer av fordon, och vi hoppas kunna hantera liknande situationer bättre i framtiden.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.