Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Facer fixar variation till din Apple Watch

Med appen Facer kan du få större variation till urtavlan på din Apple Watch med hjälp av appens album. 99mac testar.

Sedan Apple uppdaterade Apple Watch till version 2.0 går det att välja ett fotoalbum till urtavlan, varje gång du tittar på klockan får du se olika bilder från albumet. Med appen Facer blir variationen lättare att få till, du slipper att hålla ett särskilt album uppdaterat och synkat och kan välja mellan flera teman. 99mac har snabbtestat.

Om du vill välja ett eget fotoalbum till Apple Watch går du in i Apple Watch-appen i Iphone och väljer Bilder. Under Bildsynkronisering väljer du ett album att synka till klockan. För att se bilderna på urtavlan på Apple Watch trycker du hårt på klockan och sveper tills du hittar urtavlan som heter Fotoalbum. Klart! Varje gång du tittar på klockan ser du en ny bild från albumet, och genom att trycka på skärmen byts bilden.

Med appen Facer installerad i din Iphone gör du nästan på samma sätt. Först går du in i Apple Watch-appen och väljer att synka Facer-albumet till klockan. I klockan väljer du Fotoalbum-urtavlan om du inte redan har valt den sedan innan.

I Facer-appen kan du sedan välja bland flera teman. Det går att få se bilder från ditt Instagram-flöde eller från Tumblr. Du kan också få bilder med katten Gustaf, Betty Boop eller Karl-Alfred. Ett album kör bilder från Facer-användare (det finns instruktioner hur du gör om du själv vill ladda upp något dit). Det finns album med naturbilder, mönster, eller med bilder från NASA. Det finns några teman som Facer tar betalt för, de kostar en tia styck. Bland annat kan du få lära dig ord på spanska eller franska, eller se ämnen från det periodiska systemet.

Efter att du har valt teman tar det en liten stund innan bilderna har synkroniserats över till klockan. Skulle du tröttna på det valda temat är det bara att öppna Facer igen och välja något annat.

Summering och omdöme

Det är enkelt att komma igång med Facer och skönt att själv slippa hålla på och uppdatera ett fotoalbum för att få lite variation på bilderna som visas i klockan. Fastnade för NASA-albumet och de många fina rymdbilderna, men det finns många bra alternativ att byta mellan.

Det enda som är trist med det här är att det än så länge inte är möjligt att ha några komplikationer tillsammans med urtavlan Fotoalbum. Det här är inget som Facer ska skyllas för förstås, utan något som Apple kanske kan fixa i framtida uppdateringar. Jag föredrar helt enkelt den mer informationsspäckade urtavlan Moduler till vardags.

Kanske blir det så att jag byter till Fotoalbum på helgerna för då kan det vara skönt att ta en paus från all information jag normalt vill ha tillgång till direkt vid en första anblick på klockan.

Fördelar
+ Gör det enkelt att variera urtavlan
+ Många snygga teman

Nackdelar
- Urtavlan Fotoalbum saknar möjlighet att visa komplikationer

Namn
Facer
Plattform
IOS
Utvecklare
Little Labs, Inc
Version
1.0.5
Pris
Gratis (finns köp inuti appen)
Krav
Kräver IOS 9.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.