Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ransomware sprids i populär Mac-app

Bittorrent-klienten Transmission har använts för att sprida ett så kallat Ransomware, en illasinnad app som tar en dator gisslan.

Transmission är en populär bittorrent-klient för Mac, och uppdaterades nyligen till version 2.90. Användare som uppdaterade appen förra veckan riskerar dock att ha drabbats av den första aktiva så kallade Ransomware-appen för Mac. Detta rapporterar säkerhetsföretaget Palo Alto Networks som döpt det nya illasinnade programmet till Keranger.

Den vanliga versionen av Transmission har under fredagen 4 mars ersatts av en modifierad version som innehåller det skadliga programmet Användare som laddar hem Transmission från den officiella webbplatsen får därmed sin Mac smittad av Keranger, som aktiveras efter tre dagar. Ransomware-program krypterar flera av datorns filer, och kräver sedan en lösensumma för att låsa upp dem. Användare som uppdaterat automatiskt genom appen ska dock inte ha drabbats.

Den falska versionen av Transmission använder ett giltigt utvecklarcertifikat, men ett annat än Transmissions vanliga. Apple har upphävt Kerangers certifikat vilket gör att det inte längre kan installeras på en Mac, men datorer som redan har det installeratkan fortfarande köra programmet.

Transmission har uppdaterat sin app till version 2.92, som också tar bort den falska versionen. Osäkra användare kan också i appen Aktivitetskontroll försäkra sig om att det inte finns en process igång som heter Kernel_service. Observera att namnet är snarlikt Kernel_task, vilket är en del av OS X och ska vara aktivt.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.