Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Iphone får 5,8-tumsskärm

En Iphone med en bildskärm på 5,8 tum uppges vara under utveckling, men den behöver inte nödvändigtvis bli större än Iphone 6S Plus.

Apple uppges öka bildskärmstorleken på Iphone ytterligare med en skärm på 5,8 tum. En Iphone med den nya skärmen kan lanseras "2018 eller ännu tidigare, 2017" enligt en rapport från Digitimes. Detta rapporterar The Motley Fool som också uppger att det är fråga om en OLED-skärm.

Enligt rapporten är det Samsung som blir huvudleverantör av de nya skärmarna, men att både LG och Japan Display kommer att delta i tillverkningen "senare". 99mac har tidigare skrivit om att över 100 miljarder kronor investerats för att öka produktionskapaciteten av OLED-skärmar till Apple.

En bildskärm på 5,8 tum skulle kunna betyda att Apple planerar en ännu större telefonmodell än Iphone 6S Plus som har en skärm på 5,5 tum. Det finns dock också en annan möjlig förklaring, nämligen att skärmen blir välvd runt kanterna på telefonen, liknande Samsung Galaxy S7 Edge. Skärmutrymmet på kanten kan potentiellt erbjuda specialknappar eller visa information utan att hela bildskärmen behöver tändas.

Om det är något sådant som planeras har Apple redan flera patent på liknande lösningar. Ett patent från 2011 beskriver en separat skärm längs kanten där ikoner kan visas. Ett annat patent beskriver en enhet i flera olika former där bildskärmen formas runt kanterna.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.