Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple: "FBI tycks desperata"

Apples advokat Bruce Sewell kallar FBI för desperata efter att de lämnat in nya argument för sin sak till rätten.

Vändorna i fallet mellan FBI och Apple fortsätter. Nu har justitiedepartementet lämnat in nya argument för sin sak till rätten, något som fått Apples advokat Bruce Sewell att träffa pressen för att lämna sina kommentarer.

FBI menar att deras begäran om Apples assistans i San Bernardino-fallet "inte invaderar någons integritet" och anklagar också företaget för att vara falska. De skriver också att Apple medvetet ökar säkerheten i för att se till så att de inte kan hjälpa till med förfrågningar från myndigheter.

"Här har Apple medvetet rest upp tekniska barriärer som nu står mellan en laglig fullmakt och en Iphone som innehåller bevis relaterat till ett terroristdåd som mördade 14 amerikaner. Apple ensamma kan ta bort de här barriärerna så att FBI kan undersöka telefonen, och de kan göra det utan orimlig börda."

Samma dag som dokumentet lämnades in till rätten träffade Apples advokat Bruce Sewell media för att ge företagets kommentarer. Business Insider rapporterar att Sewell kallar justitiedepartementets inlaga för "ett slag under bältet".

"För första gången ser vi en anklagelse om att Apple medvetet har gjort förändringar för att hindra brottsbekämpande myndigheter åtkomst. Det här borde vara djupt kränkande för alla som läser det. Ett ogrundat försök att förtala Apple snarare än att bemöta de frågor som det här fallet gäller.

Vi lägger till säkerhetsfunktioner för att skydda våra kunder mot hackare och kriminella. Och FBI borde stöda oss i det här eftersom det håller alla säkra. Att ens antyda något annat är nedsättande. Det sänker nivån på debatten och försöker maskera de verkliga och allvarliga frågorna. Jag kan bara konstatera att justitiedepartementet är så desperata nu att de kastat all anständighet åt sidan."

Apple förväntas att lämna in ett formellt svar till den 15 mars och parterna kommer att mötas i rätten den 22 mars.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.