Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Obama vill kompromissa om kryptering

I en intervju ger USA:s president Barack Obama sin syn på kryptering och fallet mellan FBI och Apple.

USA:s president Barack Obama är senast ut i raden att tycka till om tvisten mellan FBI och Apple. Under en intervju i samband med South by Southwest Interactive pratade presidenten om kryptering och utan att nämna varken FBI eller Apple rakt ut – varnar han teknikföretag för att ha en allt för absolutistisk inställning till kryptering.

Obama var tydlig med att han inte ställer sig på Apples sida i tvisten och uppmanar dem att öppna upp för att mötas på vägen istället för att tvinga kongressen att stifta nya lagar.

"Vi måste ställa oss frågan, om det tekniskt är möjligt att ta fram en enhet eller ett system som det inte går att komma in i, där krypteringen är så stark att det inte finns någon nyckel, det finns ingen dörr alls. Hur ska vi fånga barnpornografer? Stoppa terrordåd? Vilka mekanismer har vi tillgängliga för att göra enkla saker som att få in skatter? Om inte regeringen kan komma in, då går alla runt med ett schweiziskt bankkonto i fickan. Det måste gå att kompromissa för att möta behovet av att komma åt den här informationen på något sätt."

President Obama tror att allt kommer att sluta med att det skapas någon sorts bakdörr för myndigheter.

"Jag misstänker att svaret kommer att komma ned till hur vi skapar ett system där krypteringen är så stark som möjligt, där nyckeln är så säker som möjligt, tillgänglig för så få människor som möjligt, för en delmängd av frågor som vi anser vara viktiga."

Se hela videoklippet med Obama nedan. Det som handlar om kryptering kommer kring 1:15:00.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.