Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fallet mot Apple kan läggas ned

Apples planerade möte i domstolen idag senareläggs, och fallet kan komma att läggas ned då FBI kan ha hittat ett annat sätt att komma in i en Iphone 5C.

Det amerikanska justitiedepartementet har bett domstolen att senarelägga det till idag planerade mötet mellan Apple och FBI i rätten, angående det uppmärksammade San Bernardino-fallet. Anledningen är att departementet kan ha hittat ett sätt att komma in i den döda brottslingens Iphone 5C utan Apples hjälp.

FBI uppger att de fått kontakt med en "utomstående källa" som presenterat en alternativ metod för att öppna telefonen. Tidigare har den federala polismyndigheten hävdat att det endast är Apple som kan bistå med åtkomst till telefonen.

En domare med ansvar för fallet har nu enligt Politico beviljat den begärda senareläggningen för att ge FBI möjlighet att testa denna nya metod. Justitiedepartementet förväntas avge en rapport den 5 april om hur deras försök att komma åt telefonens innehåll går.

Fallet kan läggas ned

Apple uppger via sina advokater att de inte känner till vilka justitiedepartementet kontaktat för denna nya information, eller hur de planerar att komma in i telefonen. Förutsatt att den nya metoden lyckas bedöms det troligt att fallet mot Apple kommer att läggas ned.

I ett konferenssamtal till journalister uppgav också Apple att de kommer att begära att få detaljer om FBI:s metod för att komma in i telefonen om fallet mot Apple ska fortsätta. Enligt Engadget säger också Apples advokater att det blir svårt för FBI att fortsätta sitt tidigare resonemang att det bara är Apple som kan hjälpa till med åtkomst. Om fallet istället läggs ned har Apple inget juridiskt sett att ta del av FBI:s information.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.