Rykte: Yahoo vill sälja sig

IT-jätten Yahoo ber eventuella intressenter att lägga bud innan 11 april för att köpa hela eller delar av verksamheten.

Yahoo är i kris, och försöken av företagets vd Marissa Mayer att vända trenden har inte lyckats. I februari meddelade företaget att 1 600 anställda skulle behöva sägas upp, och kort efteråt stängdes Yahoos avdelning för produktion av tv-serier.

Nu verkar hela bolaget vara till salu. I ett brev uppmanar nu Yahoo potentiella köpare att lägga sina bud inför ett eventuellt köp innan den 11 april. Detta rapporterar The Wall Street Journal som hänvisar till källor insatta i frågan.

Intressenterna har också uppmanat att redovisa detaljer kring hur de ska finansiera ett köp, och andra krav eller förutsättningar som kan vara avgörande för att en affär ska bli av. Allt som allt uppges runt 40 olika aktörer ha kontaktats.

En eventuell affär skulle kunna innefatta endast Yahoos kärnverksamhet i form av webbtjänster, delar av dem, eller bolagets del av kinesiska Alibaba Group. Yahoo äger dessutom en del av det fristående bolaget Yahoo Japan.

Bland potentiella köpare nämns bland annat Verizon och Time Inc. En annan intressent som nämnts är Microsoft, som redan 2008 gav ett bud på Yahoo, vilket dock avvisades då.