Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

FBI tar hjälp av rockgruppen U2

UPPDATERAD. För att komma in i flera telefoner kopplade till brottsfall tar FBI nu hjälp av den kända rockgruppen U2.

April, april... denna artikel var såklart bara ett aprilskämt.

Den rådande debatten om kryptering och i vilken omfattning myndigheter ska kunna få åtkomst till smarta mobiltelefoner och andra enheter har tagit en ny vändning. Efter att fallet mot Apple lagts ned av FBI har den federala polismyndigheten istället fått hjälp från "externa aktörer". Förutom det israeliska säkerhetsbolaget Cellebrite uppges FBI nu ha hittat ännu en samarbetspartner i form av den irländska rockgruppen U2.

U2 tillhör en av rockmusikens största institutioner, och slog igenom på bred front 1983 med albumet War och hitsingeln Sunday Bloody Sunday. U2 har under lång tid haft ett nära samarbete med Apple, något som uppges ha varit avgörande för att fånga FBI:s intresse. 2004 släpptes en särskild U2-version av Apples musikspelare Ipod, och bandet har flera gånger medverkat i företagets presentationer.

Enligt anonyma källor med insyn i rockgruppens aktiviteter har både frontfiguren Bono och gitarristen The Edge haft flera möten med representanter från FBI. Planen är att hela bandet ska få begränsade polisiära befogenheter, och egna FBI-brickor. En agent från den federala polismyndigheten säger till 99mac:

– U2 har en oöverträffad expertis när det gäller att komma in i Apples enheter. Med sitt senaste album Songs of Innocence lyckades gruppen ta sig in i flera miljoner Iphones över hela världen, kryptering till trots. Bono och bandet är precis vad FBI behöver för att kämpa mot terrorism.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.