Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsofts teknik hjälper synskadade

Ny teknik från Microsoft gör det möjligt för en app att analysera omvärlden och beskriva vad den ser, något som är till stor hjälp för synskadade.

Dagens mobila teknik är till stor hjälp för många av oss, inte minst för synskadade. Redan under konferensen WWDC 2012 uppmärksammade Apple i en video hur Iphone hjälper blinda att exempelvis navigera genom skogen.

Enligt världshälsoorganisationen WHO finns det 285 miljoner människor med nedsatt syn i världen, varav 39 miljoner är blinda. Även #Microsoft driver utvecklingen framåt, och har publicerat en video med utvecklaren Saqib som arbetar med ett forskningsprojektet Seeing AI, där det som visas i mobilkameran kan beskrivas med hjälp av artificiell intelligens.

Saqib förlorade själv sin syn vid sju års ålder, men kan med hjälp av tekniken få bilder beskrivna för sig, liksom text till exempel på en meny. Appen fungerar också på de smarta glasögonen från Pivothead, och kan beskriva personer som deltar i ett samtal utifrån ålder och ansiktsuttryck.

Appen bygger på API:er från Microsoft Cognitive Services, en serie ramverk som bland annat använder maskinintelligens för att analysera och behandla data.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.