Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svag försäljningsstart för Iphone SE

Siffror från Iphone SE:s första försäljningshelg visar på sämre siffror än de två föregångarna Iphone 6 och Iphone 5S.

Apples senaste Iphone-modell Iphone SE släpptes under förra veckan i USA. Med en design som liknar den från Iphone 5S och samma processor som Iphone 6S får telefonen ses som en ersättare till Iphone 5S snarare än nästa generations Iphone. Mottagandet från kritiker har varit bra, men trots detta verkar telefonen sålt sämre än föregångarna under den första helgen.

Den nya modellen lyckades endast ta 0,1 % av Iphone-marknaden, enligt en undersökning från Localytics. Undersökningen visar att denna siffra är lägre än de två tidigare modellerna Iphone 6 och Iphone 5S, som kom upp i 1 % respektive 0,9 % under samma period.

Värt att understryka är dock att både Iphone 6 och Iphone 5S lanserades som Apples flaggskeppsmobiler, medan Iphone SE troligtvis inte i första hand riktas mot de kunder som köar utanför en Apple-butik för att vara först med att köpa den nya modellen. Det är också den första Iphone-modell som släppts under våren istället för senare under året.

Desto bättre gick det dock för den nya Ipad-modellen Ipad Pro 9,7, som tog 0,4 % av marknaden. Detta kan jämföras med Ipad Air 2 som även den tog 0,4 % när den släpptes 2014.

Skriven av André Granroth
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.