Apple släpper uppdatering till sina adaptrar

En ny mjukaruuppdatering har släppts till Apples Multiport-adaptrar. Uppdateringen rekommenderas för alla användare och erbjuder bättre stabilitet.

Apples senaste modell av den bärbara datorn Macbook är endast utrustad med en anslutning av #USB Type-C, vilket gjort att företaget tagit fram sina egna Multiport-adaptrar som lägger till fler utgångar, såsom HDMI.

Nu har företaget uppdaterat den fasta programvaran till adaptrarna som rekommenderas för alla användare. Vad uppdateringen innehåller exakt är inte helt tydligt, men enligt Apple själva ska den erbjuda förbättrad kompatibilitet och pålitlighet för adaptern:

USB-C Multiport-adapteruppdateringen 1.0 förbättrar kompatibiliteten och pålitligheten för din USB-C Digital AV Multiport-adapter eller Apple USB-C VGA Multiport-adapter.

För att få tillgång till uppdateringen krävs den senaste versionen av operativsystemet för Mac, nämligen OS X El Capitan 10.11.4. Uppdateringen är automatisk och bör visas för användare när de kopplar in enheten.