Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung säkrar patent för smarta kontaktlinser

Ett nytt patent tyder på att Samsung vill satsa på så kallad förstärkt verklighet – med hjälp av smarta kontaktlinser.

Glöm bökiga headset – i framtiden kan vi ta del av förstärkt verklighet bara med hjälp av kontaktlinser. Åtminstone om ett nytt patent från Samsung bär frukt. Den koreanska jätten ansökte om att patentera tekniken för smarta kontaktlinser redan 2014, och beskriver linser som innehåller både en kamera, rörelsesensorer och en liten bildskärm, skriver Softpedia.

Enligt patentbeskrivningen ska linserna fungera tillsammans med en smart mobiltelefon som står för själva processorkraften. Kommandon ska kunna ges genom att blinka, och den kopplade mobiltelefonen ska också kunna skicka bilder och video direkt till linserna.

Trenden med så kallad virtuell verklighet har fått stor uppmärksamhet i år, med lanseringar av produkter som HTC Vive, Oculus Rift och även Playstation VR. Till skillnad från dessa fungerar #förstärkt verklighet genom att hologram och objekt ritas upp mot den miljö där användaren vistas. Google har tidigare testat tekniken med Google Glass, men annars är det framförallt Microsoft som satsar med sin kommande produkt Hololens. Förra året rapporterade också 99mac att Apple köpt upp företaget Metaio, som sysslat med förstärkt verklighet.

Det finns många tänkbara användningsområden för förstärkt verklighet, inte minst för att visa data och information kring relevanta platser som användaren besöker. Ett praktiskt hinder är dock att dagens headset är ganska skrymmande, och Microsoft Hololens är exempelvis framförallt tänkt att användas i hemmet. Om tekniken istället kan fungera med hjälp av betydligt smidigare kontaktlinser öppnas dock helt andra möjigheter upp.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.