Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

HTC 10 är nu officiellt presenterad

Igår rapporterade vi om en läckt video från HTC:s nya flaggskepp, och idag blev telefonen HTC 10 officiellt avtäckt.

Gårdagens läckta videopresentation av HTC 10 visade sig stämma. HTC:s nya flaggskepp använder likt tidigare en enhetlig metallkonstruktion, men till skillnad från tidigare modeller i One-serien har HTC 10 mer markant avfasade kanter vars blanka yta skiljer sig från baksidans matta yta.

Telefonens skärm är 5,2 tum stor och skryter med en Quad HD-upplösning, det vill säga 2560 x 1440 pixlar. Skärmen använder en SuperLCD-panel som ska erbjuda 30 procent bättre färgåtergivning jämfört med fjolårets flaggskeppsmodell. Innanför skalet har telefonen uppdaterats med Qualcomms senaste prestandakrets Snapdragon 820 som kompletteras av 4 GB internminne.

Den interna lagringen är 32 GB stor och kan expanderas via minneskort. Batteritiden uppges räcka i två dagar tack vare ett rejält tilltaget batteri på 3000 milliamperetimmar. HTC har också bytt till en fysisk hemknapp, som hyser en fingeravtrycksläsare, och denna kompletteras av kapacitiva knappar för bakåtnavigering och applikationsväxling.

En av HTC:s stora akilleshälar de senaste åren har varit undermåliga kameramoduler. I HTC 10 används en sensor på 12 megapixlar vars större pixlar släpper in mer ljus än traditionella kamerasensorer, en teknik som HTC själva kallar Ultrapixel.

Den främre kameran på 5 megapixel har likt den bakre en bländaröppning på f/1.8 och optisk bildstabilisering, vilket telefonen är först med enligt HTC själva. Kameran kan spela in video i 4K-upplösning med högupplöst 24-bitars ljud. Just ljud verkar stå i fokus och ljudkretsen i HTC 10 är certifierad enligt Hi-Res Audio.

Även mjukvaran har uppdaterats och är nu betydligt mer avskalad än tidigare versioner av användarmiljön HTC Sense. Det nya gränssnittet ligger närmare standardgränssnittet i Android som används i Googles Nexus-telefoner. HTC är också den första Android-aktören som licensierar Apple AirPlay för strömmande media.

HTC 10 kan förbeställas på den officiella webbplatsen nu till ett pris om 799 Euro exklusive frakt, vilket motsvarar cirka 7350 kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.