Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Trångt på Kinas mobilmarknad

Tillväxten minskar i Kina, och konkurrensen hårdnar. Idag finns cirka 300 mobiltillverkare i Kina, men om ett år kan hälften vara borta.

I Kina har försäljningen av smarta mobiltelefoner exploderat under det senaste årtiondet i takt med en stark ekonomisk tillväxt för landet. Utländska aktörer som Apple och Samsung har fått samsas med kinesiska tillverkare som blivit allt fler – från stora märken som Huawei, Lenovo och Xiaomi till mindre kända som Dakele, Tecno Mobile och Gionee.

2011 kom bara fyra av de tio mest populära mobilmärkena i Kina från inhemska tillverkare. Förra året hade siffran stigit till åtta av tio. I dagsläget finns det cirka 300 mobiltillverkare i det stora landet, men då konkurrensen hårdnar och tillväxten minskar kan hälften av dessa försvinna inom ett år. I en artikel skriver Bloomberg Technology att luften kan vara på väg att gå ur den kinesiska mobilexplosionen.

Artikeln tar upp tillverkaren Dakele som exempel, som för fyra år sedan startade sin satsning med en smart mobil, kraftigt inspirerad av Iphone men betydligt billigare. Förra månaden lade dock Dakele ned på grund av brist på pengar och svårigheter att få tillgång på komponenter.

Ett skäl är också att de flesta kinesiska tillverkare satsar på mobiler i de billigare prisklasserna, där konsumenter som regel inte byter telefon lika ofta. Marknaden beskrivs därför som mättad, och i den stenhårda konkurrensen har Dakele och andra mindre tillverkare svårt att vinna över kinesiska jättar som Huawei och Xiaomi.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.