Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

EU: Google bryter mot konkurrensreglerna

Google ställer flera krav på den som vill använda Android. Efter en lång utredning anser nu EU-kommissionen att Google bryter mot konkurrensreglerna.

EU-kommissionen har sedan april förra året utrett huruvida #Google bryter mot konkurrensreglerna genom sina krav på tillverkare som vill använda Android. Nu har kommissionen kommit fram till att svaret är ja och Google riskerar därmed miljardböter, rapporterar SVT.

Med ett pressmeddelande berättar kommissionen att de "informerat Google om sin preliminära åsikt att företaget, i brott mot EU:s konkurrensregler, har missbrukat sin dominerande ställning."

Google kräver bland annat att tillverkare som vill använda Android i sina enheter måste förinstallera Google Sök och Google Chrome. Företaget får nu möjlighet att skriftligen svara på anklagelserna och kan också kräva ett möte med kommissionen.

Om kommissionens åsikt står fast kan Google i värsta fall åläggas böter på upp till tio procent av sin globala omsättning – som idag ligger på långt över 50 miljarder kronor.

Google anser inte att de gör något fel, men vicechefen Kent Walker skriver i ett blogginlägg att man tar anklagelserna på allvar.

"Vi tar den här oron på allvar, men vi anser också att vår företagsmodell håller ner tillverkarnas kostnader och ger dem hög flexibilitet, samtidigt som konsumenterna får en aldrig tidigare skådad kontroll över sina mobila enheter.

Android har bidragit till att skapa ett fantastiskt och hållbart ekosystem, baserat på öppen källkod och öppet skapande. Vi ser fram emot att arbeta med EU-kommissionen för att visa att Android är bra för konkurrensen och bra för konsumenterna."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.