Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Analytiker: "Årets Iphone-försäljning lägre än tidigare år"

Ming-Chi Kuo rapporterar att årets Iphone-försäljning kan bli sämre än på flera år då Iphone 7 saknar attraktiva uppdateringar.

Analytikern Ming-Chi Kuo vid KGI Securities brukar komma med pålitliga rapporter när det gäller Apple. I den senaste målar han upp en mindre positiv bild av Apples telefonförsäljning i år, rapporterar 9to5mac.

Kuo lämnar två siffror för årets försäljning, enligt det värsta scenariot kommer Apple sälja 190 miljoner Iphone under 2016, vilket är lägre än de 193 miljoner som såldes år 2014. Enligt det bästa scenariot säljer företaget 205 miljoner enheter. Båda alternativen innebär en sänkning jämfört med förra året.

Rapporten pekar också ut Apple som den enda tillverkaren på topp 5-listan som kommer att göra en nedgång i försäljningen. Det har inte hänt förrut, Apple brukar annars ständigt slå nya rekord.

Det finns flera anledningar till den förväntade nedgången i försäljningen. Kuo tror exempelvis att Iphone SE kommer att ha liten inverkan på Apples siffror i år, även om han ökar sin uppskattning av antalet sålda enheter från tidigare 12 miljoner till 18 miljoner enheter. Kuo säger också att han inte ser "särskilt många attraktiva försäljningsargument för Iphone 7". Iphone behöver en ny design och nya funktioner för att fortsätta att locka kunder – något Kuo tror dröjer till 2017.

Tillverkare

Leveranser 2016 (miljoner enheter)

Tillväxt 2016

Samsung

320

1,0%

Apple (bästa/sämsta scenario)

205/190

-11,65/-18,1%

Huawei

122

15,1%

OPPO

74

51,1%

Vivo

64

45,5%

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.