Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Foxconn öppnar Iphone-fabrik i Indien

Tillverkaren Foxconn är på gång med att öppna flera stycken fabriker i Indien, och den första blir helt vigd åt Iphone-tillverkning.

I juni förra året skrev 99mac om att den kinesiska kontraktstillverkaren #Foxconn planerade att öppna fabriker i Indien, för att bland annat hålla lönekostnaderna nere. Nu rapporterar tidningen Economic Times of India att Foxconn är nära att skriva avtal med indiska myndigheter om att öppna en fabrik helt vigd åt Iphone-tillverkning i landet.

Apple uppges vara inblandade i planeringen, och ett område i delstaten Maharashtra ska ha valts ut. Fabriken kommer enligt uppgift kosta 10 miljarder dollar att bygga, motsvarande drygt 80 miljarder kronor. Enligt tidningen planerar också Foxconn att öppna mellan tio och tolv ytterligare fabriker i Indien fram till år 2020.

För Foxconn kan en etablering i Indien vara en viktig del i att öka lönsamheten, i takt med att lönerna i hemlandet Kina stiger. Även Apple har beskrivit Indien som ett viktigt land för framtida tillväxt, och enligt tidigare rapporter driver Apple förhandlingar med indiska myndigheter om att öppna egna butiker i landet. Enligt Economic Times i april ska Apple till slut ha fått tillstånd att öppna butiker i landet, som annars är mycket restriktivt vad gäller etablering av utländska företag.

Dessutom planerar Apple att öppna ett utvecklingskontor med över 150 anställda i den indiska staden Hyderabad.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.