Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google släpper tangentbord med inbyggd Google-sökning för IOS

Google har släppt sitt egna tangentbord Gboard för IOS. Det som är speciellt med det är inbyggt stöd för att söka i Google och dela med sig av resultaten.

Tredjepartsutvecklade tangentbord för IOS är något som introducerades i och med IOS 8. Sedan dess har ett flertal tangentbord släppts, såsom Swype och Swiftkey. Nu har även Google släppt ett som de kallar för Gboard.

Tangentbordet är till utseendet sett väldigt likt det vanliga, men med en tillagd funktion. Detta är en dedikerad Google-knapp ovanför tangentbordet, till vänster om raden med förslag. Genom att trycka på knappen kan användaren söka på Google och dela med sig av resultatet direkt i meddelanderutan, antingen som ren text eller en bild.

Syftet med tangentbordet är enligt #Google att kunna erbjuda ett smidigare sätt att dela med sig av media. Detta genom att erbjuda ett sätt för att dela med sig av länkar och liknande utan att behöva lämna appen.

Gboard finns än så länge bara tillgängligt på den amerikanska App Store, men Google säger att de kommer lägga till stöd för fler språk i framtiden.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.