Kinesiska instrument och loopar till Garageband

En uppdatering till Garageband låter användare inspireras av traditionell kinesisk musik och inkluderar nya instrument och loopar.

Apple släpper en ny uppdatering till musikprogrammet #Garageband som låter användare skapa musik inspirerad från Kina. Uppdateringen innehåller stränginstrumenten pipa och erhu samt kinesiska slagverk. Till dessa medföljer också 300 kinesiska loopar.

Uppdateringen släpps för både IOS-enheter (version 2.1.1) och OS X (version 10.1.2). I ett pressmeddelande berättar Susan Prescott som jobbar med produktmarknadsföring på Apple att Garageband är den populäraste appen för att skapa musik i världen.

"Vi är glada att kunna introducera de här nya funktionerna som införlivar den rika historien av traditionell kinesisk musik. Genom att lägga till klassiska kinesiska instrument och nya Live Loop-mallar, gör Garageband det roligt och enkelt att skapa musik inspirerad från Kina rätt i din Iphone, Ipad eller Mac."

Användare kan nu också använda Garageband med antingen förenklad eller traditionell kinesiska som språk.

Efter uppdateringen är nyheterna aktiverade automatiskt i Garageband för OS X, medan IOS-användare utanför Storkina behöver aktivera instrumenten själv via appens avancerade inställningar.