Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google I/O 2016

Daydream – Googles nya VR-satsning

Google lanserar Daydream, en ny plattform för virtuell verklighet som innefattar både operativsystemet Android, ett nytt headset och en särskild version av Google Play.

Inför #Google I/O surrade flera rykten om Googles kommande VR-satsning. Både en ny och förbättrad version av kartong-glasögonen Cardboard, en utmanare till Samsungs mobil-headset Gear VR och en helt ny fristående VR-produkt har det talats om. Under konferensens inledande keynote visade sig de två förstnämnda stämma, då Google presenterade sin nya VR-plattform Daydream.

Daydream bygger vidare på allt som Google VR-grupp lärt sig med den framgångsrika Cardboard (över 50 miljoner Cardboard-appar har installerats världen över). Enligt Googles Clay Bavor är målet med Daydream att skapa en högkvalitativ mobil VR-upplevelse där bland annat lagg ska minimeras. Satsningen bygger på tre delar – ett särskilt VR-läge i nya operativsystemet Android N, en referensdesign för ett nytt headset med plats för mobiltelefon, och en särskild VR-version av appbutiken Google Play.

Operativsystemet Android N som lanseras senare i år kommer att innehålla ett särskilt VR-läge med ett nytt gränssnitt. Systemet innehåller också flera optimeringar för VR som ska säkra en bra upplevelse när telefonen agerar bildskärm till den virtuella världen. Google har släppt särskilda specifikationer som tillverkare ska möta för att få märka sina mobiler som Daydream-kompatibla. Bland annat ska telefonernas sensorer klara exakt mätning av huvudets rörelser och bildskärmen ska hålla en viss kvalitet. Många tillverkare som exempelvis Samsung, Xiaomi och HTC kommer att ha telefonmodeller redo för Daydream i höst.

När det gäller hårdvaran visade Google upp en referensdesign för ett Daydream-headset, som ska vara betydligt mer avancerat än kartonglösningen Cardboard. Även här kan Googles samarbetspartners utifrån specifikationerna tillverka egna versioner av Daydream-headset. Enligt Google ska designen borga för ett headset som är både bekvämt att ha på sig och passar ett stort antal mobiltelefoner.

Till specifikationerna hör också en ny fjärrkontroll som ska göra det enklare för användaren att navigera i VR-miljön. Kontrollen har egna inbyggda sensorer som känner av riktning och position.

Slutligen avslöjade Google en särskild VR-version av butiken Google Play, helt och hållet avsedd för VR-appar. Från den nya hemskärmen Daydream Home går det att både söka efter appar och installera dem inifrån den virtuella världen. Ett stort antal utvecklare har redan särskilda VR-versioner av sina appar på gång, inklusive Netflix, HBO och New York Times. Även flera storspel från utvecklare som Ubisoft och Electronic Arts kommer inom kort.

Slutligen kommer Google också att släppa VR-versioner av flera av sina egna appar. Genom Google Play Movies ska det gå att hyra och se film i en "virtuell biosalong", och även Google Foto och Youtube anpassas för VR, liksom Google Maps med funktionen Gatuvy.

En utvecklarversion av Daydream Home finns tillgänglig redan idag, och kommer att släppas för konsumenter i höst.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.