Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google I/O 2016

Google Home vill hjälpa till i hemmet

Google lanserar den smarta röststyrda Google Home, som kan hantera allt från musik och video till hemmets termostat, liksom svara på alla möjliga frågor.

Under den nu pågående konferensen #Google I/O har sökjätten presenterat den nya produkten Google Home. Enheten kan ses som en vidareutveckling av det framgångsrika Chromecast-konceptet, men med kraftfull röststyrning via Google Assistant inbyggd. Google Home är också en direkt utmanare till Amazons liknande produkt Echo.

Under konferensens inledande Keynote visade Googles Mario Queiroz upp Google Home som kommer att börja säljas senare i år. Med Google Home kan användaren kommunicera verbalt med Google Assistant utan att behöva plocka fram sin smarta mobil.

Google Home kan, precis som Chromecast och Chromecast Audio, ansvara för musiken i hemmet och på kommando spela upp spellistor, enskilda låtar eller poddradio på enhetens inbyggda högtalare. Det går också att spela upp musiken på andra högtalare i hemmet anslutna till nätverket, eller i flera rum samtidigt. Även uppspelning av videomaterial kan styras och kontrolleras med hjälp av rösten. Google Home fungerar också som ett kontrollcenter för ett flerta smarta hemmet-prylar, inklusive Googles egna Nest-produkter.

En funktion som demonstrerades är hur Google Home kan söka på nätet efter svar på olika frågor – allt från hur vädret är ute till hur mycket fett som finns i en avocado. I framtiden hoppas Google också att utvecklare ska bygga in stöd för Google Home i sina appar vilket skulle möjliggöra styrning av aktiviteter även utanför hemmet, som exempelvis att boka en restaurang eller beställa en hyrbil. Självklart bygger också en stor del av användbarheten på att Google lär känna användaren, och får tillgång till kalender, kontaktlista och annat. Ju mer Google Home används, desto bättre ska den bli på att lära känna sin ägare, och ju bättre ska den kunna fungera som en digital assistent i hemmet.

Pris och tillgänglighet är ännu inte avslöjade, men Google Home kommer att börja säljas senare i år.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.