Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google I/O 2016

Google lanserar smarta chattappen Allo

Allo är en ny chattklient med stöd för både IOS och Android, helt integrerad med Google Assistant och med flera fiffiga funktioner.

Under konferensen #Google I/O visade Google upp sin nya chattapp Allo, som utlovar enklare och roligare konversationer. Allo är integrerad med Google Assistant, vilket innebär att appen lär sig användarens beteende över tid och kopplar samman chatt med den digitala assistenten i mobiltelefonen.

En unik funktion som Allo introducerar är det Google kallar Whisper Shout. Det är helt enkelt ett reglage som låter användare justera storleken på både text och emoji-symboler. På detta sätt är det enkelt att illustrera både viskningar och rop i chatten, utan att behöva ta till versaler. Allo har också en funktion som kallas Ink, där det går att rita med fingret direkt på foton som bifogas.

Allo lånar också en funktion från Googles mejlapp Inbox, nämliga smarta svar. Allo känner igen ord och fraser, och kan föreslå lämpliga svar. Eftersom Allo lär sig med tiden ska de genererade svaren också bli bättre och mer personliga ju mer de används – svaren kan rentav innehålla emojis.

Tack vare Googles teknik för bildigenkänning fungerar smarta svar också på foton som skickats. Under demonstrationen kunde Allo känna igen en bild på en hund, och föreslå lämpliga svar. Ett annat exempel föreställde en pastarätt, och enligt Googles Erik Kay kan tekniken även identifiera vilken pastasort som finns på tallriken, och flera olika ingredienser.

Assistent, spel och dolt läge

Den digitala hjälpredan Google Assistant finns också närvarande i Allo, och kan användas för att exempelvis ta fram förslag på restauranger direkt i en öppen chatt. Alla som deltar i samtalet kan därefter ge sin åsikt, och Google Assistant kan boka bord när ett ställe har bestämts. Tidigare har denna typ av aktivitet krävt att användaren lämnar chattklienten, men med Allo går allt detta att utföra sömlöst, berättar Googles Rebecca Michael.

Det går också att direktchatta med bara Google Assistant, som kan svara på frågor, rapportera sportresultat och annan användbar information. Det finns också ett inyggt litet spel där Google Assistant presenterar en rad emoji-symboler, och användaren ska gissa vilken filmtitel symbolerna anspelar på. Enligt Rebecca Michael kommer utvecklare också kunna skapa egna små spel för Allo.

Allo erbjuder också ett inkognito-läge, där det finns större möjligheter än annars att chatta anonymt. Här är alla meddelanden krypterade från ände till ände, och notiser från appen anonymiseras för att skydda från snokande ögon. I inkognito-läget går det också att ställa in så att meddelanden självförstörs efter en viss tid.

Duo för videosamtal

Tillsammans med Allo presenterades också Duo, en ny app särskilt anpassad för videosamtal. Fokus ska här ligga på pålitlig anslutning även vid sämre uppkopplingsmöjligheter tack vare
protokollen Webrtc och Quic. Appen kontrollerar hela tiden nätverksanslutningen och kan växla mellan Wifi och mobildata utan att det ska märkas.

Duo baseras på användarens telefonnummer, och släpps precis som Allo både till IOS och Android. Appen innehåller också en ny funktion som kallas Knock Knock. Vad det handlar om är helt enkelt att en videoström av den som ringer upp visas innan personen på andra änden svarar. Den här förhandsvisningen av vem som ringer ska bidra till att göra att videosamtal känns mindre påträngande och mer familjära.

Både Allo och Duo kommer att släppas under sommaren.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.