Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android Wear 2.0 får ny design och komplikationer

Google kommer under året med en stor uppdatering till Android Wear. Utvecklare kan testa version 2.0 redan nu.

Googles inledande presentation under #Google I/O var fullspäckad med nyheter. En av sakerna vi fick veta är att deras operativsystem för smarta klockor, #Android Wear, snart kommer att uppdateras till version 2.0.

Google har redan nu släppt en förhandsversion för utvecklare som kan användas tillsammans med den andra generationens LG Watch Urban, Huawei Watch och den officiella Android-emulatorn. Det ska komma flera uppdateringar under sommmaren, medan den färdiga versionen ska vara färdig först till hösten.

Ny mörkare design

Android Wear 2.0 bjuder på ett nytt mörkare gränssnitt med Googles Material Design. Det ska vara snällare mot ögonen i mörka miljöer och dra mindre ström från enheter med OLED-skärmar.

Android Wear-appar kommer också att kunna nå internet direkt via Bluetooth, Wifi eller via mobilnätet, även när användarens mobil är otillgänglig. Det kommer också att vara möjligt att ladda ned appar till klockan direkt, utan att gå via telefonen.

Stöd för komplikationer

Google inför också stöd för komplikationer genom att släppa ett API. Utvecklare kommer att kunna göra egna komplikationer som kan visa exempelvis väder, aktiekurser eller annat användaren vill hålla koll på direkt på urtavlan.

När det gäller att skicka meddelanden utökar Google också användarnas möjligheter att svara. Förutom att använda rösten kommer användare att kunna rita ut bokstäver, använda ett tangentbord eller smarta svar. Det senare är något Google hämtat från sin mejlapp Inbox.

Google Fit

Android Wear-klockorna med det nya systemet kommer också att automatiskt kunna starta en viss app när de upptäcker att användaren tränar. Om användaren alltid använder Runkeeper vid löpning startas appen när klockan känner av den aktiviteten.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.