Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hanna Johansson är svensk Excel-mästare

Nu är årets upplaga av Excel-SM avgjord och segraren heter Hanna Johansson.

När Excel-SM under onsdagen skulle avgöras stod det mellan tre finalister, Hanna Johansson (DSV Road AB, Landskrona), förra årets mästare Patrik von Knorring (Contestra AB, Stockholm) och Alan McKevitt (SAS, Stockholm).

I finalen fick de möta varandra i fyra grenar; 100 meter Spreadsheet, Grafballet, Formelbrottning och PowerBI. Det blev en jämn och intensiv final innan Hanna Johansson tog hem segern. Hon tyckte att formelbrottningen var svår, men kämpade mest med diagrammen eftersom hon inte jobbar så mycket med sådant i vardagen.

– Det var en minst sagt nervkittlande final där alla tre finalisterna visade att de har exceptionella färdigheter i att använda Excel. Jag älskar att se koncentrationen hos såväl finalisterna som publiken under finalen, det var knäpptyst i rummet. VI kan kanske säga att Excel är "e-sportens" motsvarighet till tennis, säger Daniel Siberg, affärsområdeschef för Office.

Hanna Johansson är nu direktkvalificerad till den andra tävlingsomgången av Excel-VM den 5 november.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.