Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Liseberg släpper appar till årets nya attraktion Aerospin

Nöjesparken Liseberg släpper nu en tillhörande app till årets nya attraktion Aerospin. En specialversion av appen släpps också för Apple TV.

För två år sedan introducerade nöjesparken Liseberg den nya berg- och dalbanan Helix. För att försöka göra kötiden till attraktionen lite roligare tog de också fram appen Helix Game i samarbete med Sticky Beat. Appen blev en hit och laddades ned en kvarts miljon gånger på bara ett par månader.

Nu hoppas Liseberg upprepa succén. Årets stora nyhet på nöjesparken är den interaktiva flygattraktionen Aerospin där man med hjälp av spakar ska få sitt plan att rotera runt sin egen axel. I varje plan finns ett räkneverk som registrerar antalet spins. Rekordet ligger än så länge på 60 spins på en åktur, enligt parkens pr-chef Katarina Kolb.

Också till den här attraktionen släpper Liseberg en app som dels ska göra kötiden roligare med ett flygspel man kan köra medan man köar till den riktiga attraktionen. När det väl är dags för en åktur kan appen visualisera resultatet från flygturen och användaren kan dela med sig av eventuella rekord med omvärlden. Appen finns att hämta gratis i App Store och Google Play.

Liseberg släpper också en specialversion av appen för Apple TV. Lisebergs vd Andreas Andersen är inte orolig för att det här ska få gästerna att stanna hemma i soffan istället för att besöka parken på riktigt.

– Nej, det blir aldrig samma sak! Vem vill sitta i soffan och mes-flyga Business Class utan turbulens när man kan snurrra runt som en torktumlare IRL?!

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.