Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

Massor av nya emojier

Unicode-standarden version 9.0 släpps i juni, och med den kommer hela 72 nya emoji-symboler som snart kan väntas nå våra mobiltelefoner, och Messenger slår ett slag för större variation.

För den som har saknat att kunna illustrera sina textmeddelanden med en #emoji föreställande en potatis, jonglerande händer, vattenpolo eller en person som hjular blir det ljusare tider framöver. Unicode-konsortiet har nämligen meddelat att den nya standarden Unicode 9.0 är planerad att släppas 21 juni, och kommer att innehålla inte mindre än 72 nya emoji-symboler.

Som 99mac tidigare rapporterat kommer Unicode 9.0 att erbjuda emojier som illustrerar bland annat avocado, bacon, rycka på axlarna, ta en selfie och lägga handen för pannan. Emojipedia har tagit på sig att sätta ihop en video där alla 72 nya symboler visas upp, och det blir också veckans #fredagsvideo. Vilken är din favorit?

Unicode-standarden beskriver i text hur varje symbol ska se ut, men det är sedan upp till varje enskild aktör att illustrera sina emoji, vilket är förklaringen till att utseendet skiljer sig åt exempelvis mellan Apples IOS och Googles Android. Vi har tidigare rapporterat att betaversionen av det kommande systemet Android N ändrat utseendet på många symboler så att de blir mer människolika, samt infört stöd för olika hudtoner. Detta finns också i IOS sedan version 8.3.

Även Facebook meddelar att de inför standardiserade emoji-symboler i sin chattklient Messenger, med stöd för olika hudtoner och även en högre kvinnlig representtion bland figurerna. Yrkesroller som polis och aktiviteter som surfning gestaltas nu av kvinnor.

Riktigt spännande för alla emojientusiaster blir det dock nästa år, när Unicode version 10.0 kommer. Än så länge har det inte fastslagits vilka nya symboler vi får då, men några förslag har redan publicerats – bland annat ett orange hjärta och en figur som höjer på ena ögonbrynet.

Trevlig helg!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.