Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tony Fadell slutar som vd för Nest

Skaparen av Ipod och grundaren av Nest lämnar nu det Alphabet-ägda företaget.

Tony Fadell var en av huvudpersonerna bakom musikspelaren Ipod, och har efter sin tid hos Apple grundat företaget #Nest som ligger bakom den smarta termostaten med samma namn och rökdetektorn Nest Protect. 2014 köptes Nest av Google, och är efter sökjättens omorganisation förra året en egen del under Alphabet.

Nu kliver Tony Fadell ner som vd för Nest, och ersätts av Marwan Fawaz, som tidigare arbetat för Motorola Mobility. Fawaz anses ha goda kontakter inom kabel-tv-branschen och har bland annat också varit rådgivare för Google Fiber – företagets bredbandstjänst i USA. Tony Fadell skriver själv om förändringen på Nests officiella blogg, och uppger att han kommer att få en ny roll som rådgivare åt #Alphabet och vd:n Larry Page. Han kommer därmed vara involverad i Nest även fortsättningsvis, men inte finnas där varje dag.

Ett misslyckat förvärv

#Google (idag Alphabet) köpte Nest 2015 för 3,2 miljarder dollar – i dagens växelkurs motsvarande cirka 26 miljarder kronor. Enligt en rapport från The Information (kräver inloggning) har förvärvet inte fungerat till belåtenhet, och relationerna mellan Nest och Google beskrivs som frostiga. Bland annat ska Fadell ha arbetat för att involvera Nest mer i utvecklingen av hemmaprodukten Google Home som visades upp under Google I/O förra månaden.

Enligt rapporten har Tony Fadell också kritiserats internt för sin aggressiva ledarstil och han ges också skulden för bristen på nya Nest-produkter de senaste två åren.

Det uppges också vara mycket möjligt att Alphabet bestämmer sig för att sälja Nest vidare. I sitt blogginlägg skriver Fadell att Nest kommer att blomstra under Fawaz ledning, men företaget skiljer sig också till stora delar från Googles övriga hårdvarusatsningar. Strategin att utveckla och sälja billiga produkter som köps av många, så som Chromecast, rimmar illa med Nests dyrare och mer exklusiva hemmaprodukter.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.