Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple börjar sälja solenergi

Apple har bildat ett helägt dotterbolag för att sälja överskott av solenergi, men det nya företaget kan också få fler uppgifter.

Apple satsar sedan flera år stort på att tillgodose sitt eget energibehov med solenergi. Nu verkar det också som att Apple planerar att sälja sitt överskott av den energi som produceras på företagets sollcellsparker i Cupertino och Nevada. Apple har nämligen bildat ett dotterbolag med namnet Apple Energy LLC, rapporterar 9to5mac. Det nya företaget är registrerat i delstaten Delaware, men styrs från Apples högkvarter i Cupertino. Planen tycks vara att sälja överskott av el till områden över hela USA.

Apples mål är att till hundra procent verka med förnyelsebar energi, och att sälja av överskott av den solenergi som produceras under dagtid kan vara ett sätt att uppnåt detta. Då kan annan el köpas tillbaka för att driva exempelvis Apples datacenter under natten, när solceller givetvis inte är ett alternativ.

Det är också tänkbart att Apple har andra energiplaner, kopplade till pågående rykten om att Apple utvecklar en elbil. I maj rapporterade Reuters att Apple undersöker möjligheterna att bygga ett nätverk av laddningsstationer för elbilar, liknande det som Tesla driver.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.