Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Mujjo Leather Wallet Case: 99mac testar läderskal med kortficka för Iphone 6S Plus

Mujjo gör läderskal med plats för några plastkort som de kallar för Leather Wallet. 99mac testar modellen som passar med Iphone 6S Plus.

Det finns dem som vägrar skal och fodral till sina Iphone för att de tycker att det är en alldeles för snygg produkt för att gömmas undan. Men klantiga typer som jag själv kan ändå ibland behöva ta hjälp av ett skal eller fodral för att hålla telefonen hel fram till det är dags att uppgradera till en ny modell.

Ett av de bästa skalen jag testat så här långt är Apples egna läderskal. Det skyddar telefonen utan att den blir alldeles för stor och klumpig och läder ger en skön känsla med bra grepp. Det blir dessutom snyggare med lite slitage. Jag använder en #Iphone 6S Plus så det är extra viktigt att skalet inte är för tjockt, med tanke på att den oskyddade telefonen inte kan kallas för liten och nätt ens med lite god vilja.

Jag har varit på jakt efter något skal till min telefon som också rymmer en eller ett par kort, utan att det blir ett plånboksfodral med en framsida som viks framför skärmen. Det vore smidigt att exempelvis kunna ha kortet jag behöver för att åka med kollektivtrafiken ihop med telefonen då jag nästan alltid går med telefonen i handen genom spärrarna på väg till eller från jobbet.

Mujjo Leather Wallet 80° passar in på beskrivningen och ett svart sådant exemplar har nu hittat in i testlabbet.

Material och känsla

Skalet är gjort av äkta läder och ger en skön känsla i handen och borde slitas med stil. Insidan är fodrad med mocka, medan kanterna är av hårdplast. Plastförstärkningen ska enligt #Mujjo skydda skalet från sådant slitage som uppstår från exempelvis att stoppa i och ta ur telefonen ur jeansfickor.

Kanske beror det på att telefonen är så pass stor i förhållande till min hand, men plastkanterna är inte alls bekväma när jag vill hålla i telefonen och jaga Pokémon på rasterna från jobbet (ja, också vi på redaktionen har fastnat i den här sommaren stora fluga). De känns rent av lite vassa.

Fickan på baksidan rymmer 2–3 kort "ståendes" på högkant. Den är påsydd med en åttiograders vinkel vilket gör att överkanten av korten sticker ut något mer och det blir enkelt att få ut dem när de behöver användas. När det gäller mitt SL-kort jag använder för att ta mig till och från jobbet kan det ligga kvar i fickan medan jag passerar biljettkontrollerna. Mycket praktiskt!

Summering och omdöme

I stort är det här precis vad jag önskade mig när jag började fundera på en ersättare till Apples läderskal, den enda nackdelen är de vassa plastkanterna som jag tycker både drar ned känslan och utseendet några steg. Kanske märker man inte av kanterna lika mycket på den mindre telefonen Iphone 6S.

Skalet finns i tre färgalternativ, brunt, svart och grått och alla tre är väldigt stilrena. Iphone 6S Plus-modellen kostar 549 kronor, medan Iphone 6S-modellen kostar 499 kronor. Inte alls hutlöst med tanke på vad man får.

Fördelar
+ Hög kvalitet
+ Stilren design
+ Praktisk ficka för kort

Nackdelar
− Vassa plastkanter närmast skärmen

Namn
Mujjo Leather Wallet Case 80°
Tillverkare
Mujjo
Funktioner
Skyddande skal för Iphone 6S Plus med ficka på baksidan med plats för 2–3 kort.
Pris

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.