Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

EU-kommissionen ska vänta ett år med att utvärdera "Privacy Shield"

EU ska vänta ett år med att utvärdera det nya sekretessavtalet "Privacy Shield" som ersätter det tidigare "Safe Harbour".

Tidigare den här månaden beslutade #EU-kommissionen att införa "Privacy Shield", ett avtal som bestämmer hur data från Europa får flyttas till servrar i USA. Avtalet tillåter företag som Facebook och Twitter att flytta europeiskt data till amerikanska servrar, samtidigt som företagen måste kunna garantera att datan hålls lika skyddad i USA som den skulle gjorts i Europa.

Avtalet har skapats eftersom regelverken för integritet på internet skiljer sig åt mellan Europa och USA. Nu kommer företagen lättare kunna flytta data mellan Europa och USA utan att äventyra de europeiska lagarna och utan att bryta mot några rättigheter.

Det nya avtalet ersätter det tidigare avtalet #Safe Harbour, ett liknande juridiskt ramverk som ogiltighetsförklarades av Europadomstolen förra året. "Safe Harbour" skilde sig så till vida att företagen bara behövde hävda att de följde europeiska lagar. Problemet var dock att amerikanska företag inte kunde hindra exempelvis NSA från att få tillgång till datan.

Den stora skillnaden mellan det gamla och nya avtalet är att amerikanska handelsdepartementet nu är skyldig att kunna garantera att de amerikanska företagen möter den europeiska standarden när det gäller integritet på internet. Alla privatpersoner som kommer från Europa (inte bara EU) har nu också möjlighet att skicka in en anmälan om de känner att deras rättigheter inte har upprätthållits.

Båda avtalen har fått utstå mycket kritik och nu rapporterar Engadget att EU har beslutat att de ska vänta ett år innan de utvärderar det nya avtalet #Privacy Shield.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.